Na jaren als verzorger voor de voetbal en als atletiek trainer mijn vrije tijd te hebben ingevuld. wilde ik toch mijn belevings ruimte vergroten.  Na alle mogelijkheden afgewogen te hebben, wilde ik toch iets meer van die oosterse denk-  en geneeswijze te weten komen.

De eerste kennis making met de shiatsu techniek was in Baarn met als Docenten Denis Bink en Peter van Schooten.

Hier kreeg ik op een info avond de mogelijkheden van de Shiatsu druktechnieken te horen.
Na deze info avond heb ik mij gelijk opgegeven voor de lessen die opleiden tot Medisch Shiatsu therapeut. Deze techniek had voor mij zoveel meer toegevoegde waarde buiten de opgedane kennis bij de sportmassage, welke ik voor die tijd uitoefende. Zeer dankbaar ben ik ook dat ik meer dan een jaar les heb mogen krijgen van de leraar Denis Bink.  Deze jaren van de opleiding waren zeer intensief, om naast het gewone werk bij de gemeente, de stof van de Shiatsu onder de knie te krijgen.  Ook het gezin kreeg even minder aandacht.
Alle hulde aan mijn gezin want als zij en vooral mijn vrouw Lida er niet achter hadden gestaan was ik nergens geweest.

Vele avonden heb ik besteed aan het oefenen van de plaats van de duimdruk en de andere handelingen om de techniek goed onder de knie te krijgen. In het begin was ik bij mij thuis boven aan het oefenen, de kinderen snel naar bed en anders na het oefenen naar bed. Het vervolg was dat ik bij mijn oomzegger, MariĆ«t Melten boven kon oefenen. Deze ruimte was groter. Ook dit was het niet, daarom hebben we als gezin besloten om een praktijk aan het huis te bouwen.  Deze aanbouw is mede tot stand gekomen met de hulp van de toenmalige buren Marion en Ger, hier heb ik ook erg veel aan te danken gehad.

Nu is deze ruimte al erg veel keer gebruikt voor een Shiatsu behandeling.  Steeds weer doe ik dit met veel plezier en een groot enthousiasme.

Je geeft veel energie maar je krijgt er erg veel dankbaarheid voor terug.

Joomla Beheer Ger Floris.